top of page
Colorful Books

פירוק חברות

החל מיום 15.9.2019 ישנם כמה מסלולים לפירוק חברה:

1. פירוק מרצון בהליך מזורז:

הליך זה מיועד עבור חברות שאין להם נכסים, חובות, אין הליכים משפטיים תלויים ועומדים שהחברה צד להם ולא מתנהלים נגדה הליכי אכיפה מנהליים לפי דין.

2. פירוק מרצון:

​הליך זה מיועד עבור כל חברה בעלת כושר פירעון המבקשת להתפרק מרצונה מסיבות שונות, ויכולה לפרוע את חובותיה בתוך 12 חודשים ממועד הפירוק. מדובר בתהליך בעל שני שלבים הכולל מינוי נאמן ופרסום ברשומות.

 

סיבות לפירוק מרצון – בעלי המניות מעוניינים למשוך את ההון העצמי שהשקיעו בחברה במטרה להשקיע בדרכים אחרות, החברה כבר לא רווחית, בעלי המניות החליטו שלא לחדש את תקופת פעילות החברה לאחר שהסתיימה ועוד.

חשוב!

​רק לאחר שהליך פירוק החברה יושלם בהתאם להוראות החוק, תופסק חובת האגרה השנתית לרשם החברות.

הליך לפירוק מרצון של חברה לא פעילה הוא הליך מעייף ומטריד אשר דורש המצאת מסמכים רבים לרשם החברות, פרסום ברשומות, תשלום אגרות כספיות, עמידה במסגרת מועדים וזמנים נוקשה ומדויקת ועוד.

לכן, בטרם הגשת בקשה לפירוק, כדאי מאד להיוועץ עם עורך דין הבקי בתחום פירוק חברות המבצע את כל השלבים הנדרשים ובכך חוסך טרחה רבה. התקשרות עם עו"ד העוסק בכך היא הדרך הסלולה והנכונה אל פירוק מרצון של החברה, וביטול/צמצום חובות האגרה של החברה הלא פעילה.

פירוק חברה מרצון על ידי הנושים (חברה חדלת פירעון):

במידה והחברה נקלעה לקשיים כלכליים וכבר לא מסוגלת לפרוע את חובותיה בתוך שנה ממועד הפירוק, האחריות על תהליך הפירוק מוטלת על הנושים.

כמו כן, במקרים רבים מתבצע פירוק מסוג זה בפיקוח בית המשפט (בין היתר כדי לפתור מחלוקות העלולות להתעורר במהלך פירוק מרצון).

 

3. פירוק על ידי בית משפט:

בקשה לפירוק חברה על ידי בית משפט יכולה להיות מוגשת על ידי החברה עצמה, משתתף או נושה.

העילות לפירוק חברה על ידי בית משפט הן בהתאם לפקודה. כמו כן הפקודה מחייבת לפרסם 14 יום לפני הדיון הודעה על הפירוק ברשומות ובעיתון יומי.

פירוק חברה על ידי בית המשפט שלא מרצון – פירוק כפוי:

חברה תפורק על ידי בית המשפט, בין היתר, במקרים הבאים: החלטה מיוחדת של החברה על פירוקה על ידי בית המשפט, החברה הפסיקה את עסקיה למשך שנה או שלא החלה לפעול תוך שנה לאחר שהתאגדה, במקרה של חדלות פירעון או שבית המשפט החליט שמן הצדק והיושר שהחברה תפורק.

הבקשה לפירוק החברה יכולה להיות מוגשת על ידי החברה עצמה, משתתף או נושה.

הפירוק יחל ביום בו הוגשה הבקשה לפירוק. בית המשפט ימנה לחברה מפרק שיכנס את נכסיה ויחלק את התמורה ממכירת הנכסים בין הנושים. כונס הנכסים הכללי משמש כמפקח כללי על פירוקה החברה. חיסול החברה הוא בצו בית משפט, כאשר 14 יום ממועד הינתנו תועבר הודעה על כך לרשם.

 

4. גריעת חברת חוץ:

הליך זה מיועד עבור חברה זרה שרשומה בישראל ומבקשת להיגרע מהמרשם.

יצירת קשר

משה לוי 11 ראשון לציון 

 נייד 052-6265580

פקס 03-9434611

bottom of page